Вилучені заборонені знаряддя добування водних біоресурсів

У рамках виконання «Плану заходів державного екологічного нагляду (контролю) у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів у період нересту у 2023 році на території Черкаської області», Управлінням державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з працівниками ГУНП в Черкаській області проводяться спільні рейди з виявлення осіб, які займаються реалізацією заборонених знарядь добування водних біоресурсів, тощо.

Так, 13 червня 2023 року в ході проведення вищезазначених заходів на Центральному базарі м. Черкаси у громадянки, яка здійснювала збут заборонених знарядь добування об’єктів тваринного світу, виготовлених зі сіткоснастного матеріалу було вилучено «телевізор».

Цього ж дня, на території бази ОПС, виявлено аналогічне порушення. Відносно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85 – 1 КУпАП (виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь добування водних біоресурсів, а також збут незаконно добутої продукції). Заборонені знаряддя лову вилучено працівниками поліції.

Матеріали справи будуть направлені до суду для притягнення винної особи до відповідальності.

Державна екологічна інспекція Центрального округу закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної: 63-09-87

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці