ПРО ЗАБРУДНЕННЯ РІЧКИ ПСЕЛ

10 липня у другій половині дня до Державної екологічної інспекції Центрального округу надійшла постанова про залучення спеціаліста в рамках кримінального провадження за фактом забруднення земельних та водних ресурсів річки Псел продуктами життєдіяльності тварин. 11 липня зранку спеціалісти Державної екологічної інспекції спільно із правоохоронцями виїхали на місце події з метою проведення обстеження та обрахування збитків, завданих навколишньому природному середовищу.

Із повідомлень ЗМІ відомо, що жителі сіл Гуньки, Омельник та Запсілля Кременчуцького району, місцева влада знали про незаконне вивезення гною та його розміщення у непристосованих, невизначених для того місцях. Проте повідомлення до відповідних органів почали надходити тільки 09 липня, після масової загибелі водних живих ресурсів у річці Псел.

Отже, бездіяльність місцевої влади та жителів, несвоєчасне повідомлення правоохоронних органів та Державної екологічної інспекції Центрального округу про порушення розміщення та зберігання тваринних відходів призвело до екологічного лиха. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці