ПРО ДОДЕРЖАННЯ РЕЖИМУ РЛП "НИЖНЬОВОРСКЛЯНСЬКИЙ"

На виконання доручення начальника Полтавської обласної військової адміністрації від 13 березня 2023 року, для посилення контролю за додержанням режиму Регіонального ландшафтного парку «НИЖНЬОВОРСКЛЯНСЬКИЙ», Державною екологічною інспекцією Центрального округу здійснюються наглядові заходи, під час яких виявляються сіткові знаряддя лову, вилучаються сітки та баркаси, затримуються рибалки, що здійснюють промисловий вилов риби на природно-заповідній території.

Загальна довжина вилучених сіток на території РЛП «НИЖНЬОВОРСКЛЯНСЬКИЙ» склала більш як 4,5 тисяч метрів, загальна сума збитків, заподіяних державі – близько 6 мільйонів гривень; півтони водних ресурсів передано на реалізацію в дохід держави, вилучено 3 промислові баркаси та 1 човен з веслами.

Крім того, виявлено незаконні порубки понад 700 дерев. Відповідно до вимог статті 214 Кримінального процесуального кодексу України усі матеріали направлено до правоохоронних органів.

Інспекція постійно виявляє несанкціоновані місця складування відходів. На даний час виявлено 8 таких місць. До Кобеляцької міської ради направлені листи - вимоги щодо вжиття заходів по ліквідації незаконних звалищ. Проте сміттєзвалища не ліквідовані, інформація від Кобеляцького міської ради щодо вжиття заходів до інспекції не надходила.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці