ІГОР ГОРЖІЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ СЕСІЇ КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

На десятому пленарному засіданні позачергової двадцятої сесії Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, що відбулося 21 липня 2023року,  депутати заслухали начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігоря Горжія. Він проінформував присутніх щодо надзвичайної екологічної ситуації, пов’язаної із забрудненням води у річці Псел  біля села Запсілля Омельницької територіальної  громади.

«Інспекторами екологічної інспекції було відібрано всі необхідні  проби ґрунту та води. За результатами аналізів води, де був виток з яру, перевищення незначне – на 0,5. Дослідження по ґрунтах ще не завершене. За попередніми даними, збитки на сьогодні складають більше 2 млн грн. Від Полтавської обласної ради ми отримали розпорядження на додаткові дослідження»,-зазначив Ігор Горжій. І додав, що екологічна інспекція здійснює детальну перевірку зразків в рамках відкритого кримінального провадження за фактом забруднення річки Псел.  

Нагадаємо, що на минулому засіданні сесії було прийнято звернення депутатів Кременчуцької міської ради до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України щодо забруднення річки Псел.

Фото запозичене з інтернет-видання Кременчуцький ТелеграфЪ 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці