УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

  28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення за князювання Володимира Великого.

   День Української Державності нагадує нам про тисячолітню історію нашої країни. Зокрема, спадком Русі є герб (тризуб), грошова одиниця (гривня), а місто Київ - політичний і культурний центр України.

  У цей день ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава. Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності.

  Сьогодні Україна відзначає 1035-ту річницю хрещення Київської Русі, від якої наша країна перейняла культуру, традиції та звичаї.

  В наш нелегкий час берегти єдність народу, захищати рідну землю, невтомно працювати для наближення перемоги – це найважливіші національні завдання.

 У наступному році  День Української Державності відзначатимуть  15 липня в зв’язку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. За відповідний законопроект, внесений Президентом, Верховна Рада проголосувала  14 липня 2023р.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці