Держекоінспекція нагадує правила поведінки під час пожежонебезпечного періоду

  Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу. Тож, Держекоінспекція нагадує про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. Адже найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності.

     Протягом пожежонебезпечного періоду заборонено:

Розпалювати багаття у лісі, проводити сільськогосподарські підпали.

Заїжджати на територію лісового фонду на транспортних засобах.

Палити, кидати у лісі або біля сільгоспугідь недопалки.

Відвідувати ліс, де переважають хвойні насадження, при підвищеному класі пожежної небезпеки.

Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами.

Розміщувати ближче ніж за 100 м від хвойного лісу, 50 м – змішаного, 20 м – листяного склади паливно-мастильних  матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва, смітники, житлові та виробничі приміщення.

Спалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та на інших земельних ділянках, що знаходяться близько до лісу.

Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові відходи тощо.

У разі виникнення пожежі слід негайно повідомити про це лісогосподарські підприємства, територіальні підрозділи ДСНС України, місцеві органи влади.

     Нагадуємо, особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки, несуть адміністративну відповідальність згідно зі ст. 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно зі ст.. 245 ККУ в разі спричинення важких наслідків.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! ПОПЕРЕДИТИ ПОЖЕЖУ НАБАГАТО ПРОСТІШЕ, НІЖ ЗАГАСИТИ!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці