Держекоінспекція провела профілактично-роз’яснювальну роботу щодо здійснення збуту живих водних біоресурсів

    З 8 по 10 серпня 2023 року інспекторами Державної екологічної інспекції Центрального округу на території Черкаської області було проведено профілактично-роз’яснювальну роботу щодо здійснення збуту живих водних біоресурсів (риби без відповідних документів).


   Інспектори ДЕІ ЦО відвідали місця стихійної торгівлі Черкащини та нагадали працівникам та відвідувачам ринків про діюче законодавство - торгівля живою рибою без відповідних документів, є порушенням ст. 7 Закону України «Про тваринний світ», положень Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Правил любительського та спортивного рибальства, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 №700.


   Згідно зі ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.


    Роз’яснювальну діяльність спеціалісти Держекоінспекції провели в рамках заходів державно-екологічного нагляду (контролю) у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці