Держекоінспекція застерігає громадян від спалювання сухої рослинності

   Держекоінспекція вкотре звертається до громадян, а також юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що провадять сільськогосподарську діяльність з проханням не спалювати опале листя, суху траву та побутове сміття. Такі дії можуть призвести до масштабних пожеж й несуть загрозу не лише рослинам, тваринам, але й здоров’ю, а подекуди і життю людей.

   Так, з 8 по 10 серпня на Черкащині спеціалісти Державної екологічної інспекції Центрального округу провели профілактично-роз’яснювальні заходи щодо недопущення підпалу сухої рослинності.

«Ми намагаємось донести до громадян,  що пожежі призводять до погіршення якості ґрунтів та, як наслідок, до зниження урожайності. Разом з сухою рослинністю можуть горіти залишки добрив, пестициди та небезпечне сміття. Цей дим є отруйним та шкодить здоров’ю людей і живих організмів»,- повідомив державний інспектор Олександр Тертичний.

   Згідно чинного законодавства за спалювання сухої трави та листя передбачений штраф від 3060 до 6120 грн для громадян, від 15300 грн до 21420 грн для посадових осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці