Інспекція відвідала очисні споруди КП ПОР «Полтававодоканал»

Спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з представниками Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної військової дміністрації, Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області та Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області  було здійснено виїзд на очисні споруди КП ПОР «Полтававодоканал» - місцеві  жителі поскаржилися на різкий неприємний запах.

Головний інженер КП ПОР «Полтававодоканал» Євген Забишний проінформував робочу групу про аварію на очисних спорудах, під час якої через потрапляння в каналізаційні стоки невідомої речовини рожевого кольору був повністю втрачений активний мул. Станом на 15.08.2023 року наслідки аварії повністю ліквідовані. Очисні споруди працюють на повну потужність і лише через напрямок вітру до житлових забудов може дійти неприємний запах нечистот.

Члени робочої групи зазначили, що на території очисних споруд  гострий запах нечистот відчувається лише безпосередньо біля аеротенок та первинних відстійників. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці