На території Роського іхтіологічного заказника «на гарячому» затримали браконьєра

25 серпня 2023року  на береговій смузі річки Рось на території Роського іхтіологічного заказника місцевого значення в адміністративних межах села Хрещатик, Черкаського району Черкаської області інспектором Державної екологічної інспекції Центрального округу було виявлено та припинено факт браконьєрства.


Порушником виявився місцевий житель, який на гумовому човні з мотором займався незаконним виловом риби. Під час огляду човна були виявлені заборонені знаряддя лову та рибу в кількості 276 шт. Загальна сума збитків завданих державі становить близько 1479,00 тис. грн.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликана слідчо-оперативна група Черкаського РВ відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову, човен та риба вилучені для проведення слідчих дій.

Нагадуємо, що на території Роського іхтіологічного заказника вилов риби забороняється протягом усього року.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці