Травмований лось, якого помітили у Решетилівському районі, помер по дорозі до екопарку

 У понеділок, 4 вересня, до Державної екологічної інспекції Центрального округу надійшло повідомлення від Полтавської обласної ради про те, що жителі села Лобачі Решетилівського району помітили пораненого лося. На місце події відразу виїхала група працівників Інспекції.

«Лось дійсно був травмований – у нього була зламана ліва задня кінцівка. Тварина потребувала лікування та відповідного догляду. Тож, представниками екологічної інспекції, поліції, ДСНС та Держпродспоживслужби було прийнято рішення транспортувати його до "Екопарку Ковалівка», де на нього вже чекали ветеринари»,-повідомив начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігор ГОРЖІЙ.  

   На жаль, травмовану тварину врятувати не вдалося – лось помер під час транспортування. Після розтину, проведеного працівниками Держпродспоживслужби, окрім перелому задньої кінцівки, були виявлені тяжкі травми внутрішніх органів, що і стало причиною загибелі тварини.  

   Поліція припускає, що лося збили на трасі Київ-Харків, де помітили сліди крові. Наразі триває перевірка.

   За інформацією начальника Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області Державної екологічної інспекції Центрального округу Ірини Корнюшкіної, такі випадки не поодинокі – ще одного травмованого лося виявили працівники поліції 3 вересня на узбіччі автомобільної дороги, між Лохвицею та селом Пестичевське. Від отриманих травм тварина загинула на місці.

   Державна екологічна інспекція Центрального округу закликає громадян бути уважними і не залишати травмованих тварин без допомоги.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці