Держекоінспекція запрошує активну молодь стати на захист довкілля

     Днями у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г.Короленка відбулася зустріч студентів та викладачів кафедри ботаніки, екології та методики навчання біології факультету природничих наук та менеджменту з начальником Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігорем Горжієм, національним координатором IMPEL в Україні Андрієм Морозом, керівницею молодіжної організації «ЗеМолодіжка Кривий Ріг» Яною Казаріною, заступником голови Науково-експертної ради Держекоінспекції Ігорем Жданюком та бельгійським журналістом Toon Lambrechts.

IMG_20230911_152158_649.jpg

     Найбільший мотиватор для захисту екології та збереження довкілля –  наше молоде покоління. Про це під час зустрічі зі студентами заявив начальник Держекоінспекції Центрального округу Ігор Горжій. Він  закликав активну молодь стати природозахисниками та запросив до співпраці в якості громадських інспекторів.

IMG_20230911_152128_120.jpg

     «Громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, що досягли 18 років і мають бажання до природоохоронної роботи. Ми завжди відкриті до співпраці з молоддю. Приходьте, будемо співпрацювати, обговорювати та втілювати нові ідеї, професійно і потужно стояти на захисті нашого довкілля, контролювати раціональне використання та відтворення природних ресурсів, а також законними методами боротися з порушниками»,- зазначив начальник Держекоінспекції Центрального округу Ігор Горжій.

     Заступник голови Науково-експертної ради Держекоінспекції Ігор Жданюк зауважив, що екологічна свідомість є основою для сталого розвитку суспільства та збереження природного середовища.

     IMPEL є найбільшою мережею органів державного контролю за дотриманням екологічного законодавства в Європі. Під час зустрічі національний координатор IMPEL в Україні Андрій Мороз розповів студентам про основні напрямки роботи інституту громадських інспекторів по захисту довкілля й наголосив на важливості інтеграції екологічних норм ЄС в Україні.

IMG_20230911_152133_417.jpg

     Очільниця молодіжної організації «ЗеМолодіжка Кривий Ріг» Яна Казаріна звернула увагу присутніх на можливості реалізації потенціалу студентської молоді в екологічних ініціативах.

IMG_20230911_152143_426.jpg

    Студенти разом зі спікерами обговорили питання щодо збереження екології.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці