На виконання доручення міністра Міндовкілля Руслана Стрільця Держекоінспекція посилює роботу по фіксації та обрахунку збитків довкіллю

     Під час візиту на Полтавщину міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець доручив Державній екологічній інспекцій України використовувати всі наявні інструменти та посилити роботу по фіксації та обрахунку збитків довкіллю.

    2 листопада в системі «Екозагроза» Інспекція Центрального округу отримала звернення від громадянина О.Кулініча про те, що у с.Стасі Полтавського району Полтавської області місцева птахофабрика забруднює відходами життєдіяльності птахів землю та атмосферне повітря. Відразу на місце події виїхала інспекторська група на чолі з Ігорем Горжієм, яка провела всі необхідні заміри та відібрала зразки грунту. Наразі працівники відділу інструментально-лабораторного контролю проводять дослідження відібраних проб. Про результати досліджень буде повідомлено додатково. 


     

     У разі підтвердження забруднення вказаного об’єкту до правоохоронних органів будуть скеровані усі матеріали для доведення вини ПРАТ «ПОЛТАВСЬКА ПТАХОФАБРИКА»  та стягнення розміру шкоди завданої довкіллю.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці