Відбувся семінар з основ кібербезпеки для працівників Інспекції

Працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу пройшли навчання та ознайомилися з питаннями забезпечення кібербезпеки та захисту інформації. Онлайн-тренінг провели фахівці Сектору з питань запобігання та виявлення корупції.

Мета семінару – підвищення професійної компетентності державних службовців з питань інформаційної безпеки, захисту персональних даних, забезпечення кібербезпеки.

Особливу увагу приділили питанням щодо захисту службової інформації, безпеки при користуванні електронною службовою поштою, встановленню надійних паролів тощо.

В.о. завідувача Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Ірина Скоковська розповіла:

«Найперше, що допомагає захистити пристрої – встановлення антивірусних програм. Окрім того, важливо дбати про захищеність облікових записів. Ненадійні паролі – легка здобич для хакерів і шахраїв».

Семінар складався з теоретичної і практичної  частини, що допомогло на прикладах проаналізувати основні загрози в кіберпросторі. Також було встановлено програмний антивірусний продукт на всі комп’ютери установи.

В обговоренні актуальних питань взяли участь працівники усіх структурних підрозділів Інспекції з Черкаської та Полтавської областей. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці