В Інспекції провели тренінги з питань особливостей електронного декларування під час воєнного стану

Фахівці Сектору з питань запобігання та виявлення корупції провели тренінги для працівників Державної екологічної інспекції Центрального округу з питань нормативно-правових особливостей електронного  декларування під час  воєнного стану.

У жовтні набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» (№ 3384-ІХ).

Законом відновлено електронне декларування та відкритий доступ (з урахуванням безпекових заходів) до реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

В.о. завідувача Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Ірина Скоковська проінформувала учасників щодо правил застосування нових норм Закону № 3384-ІХ. Зокрема, ним визначено нові категорії декларантів, а також тих, кому відтерміновано строки подання декларацій. Відтак, особи, уповноважені на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, тепер зобов’язані подати декларації за 2021 і 2022 роки до 31.01.2024р.,  за 2023 рік - до 31.03.2024р., якщо не зробили цього раніше.

Не відображатимуться у відкритому доступі декларації громадян, які залучені до захисту держави, перебувають на тимчасово окупованих територіях чи виконують службові повноваження в зоні проведення активних бойових дій.

До участі в тренінгах долучилися працівники усіх структурних підрозділів та керівництво Інспекції у Черкаській та Полтавській областях.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці