В Інспекції відбулося засідання комісії щодо питань несанкціонованого смітєзвалища в Опішні

Під головуванням начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігоря Горжія відбулося засідання комісії з предстаниками місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо несанкціонованого смітєзвалища у смт Опішня на Полтавщині.

Підставою для проведення заходу стало звернення жительки Опішнянської територіальної громади Негруб Л.П. до представника Уповноваженого Верховної ради України з прав людини Владислава Носенка.

У зверненні зазначено, що у Опішнянській ТГ відсутнє спеціалізоване сміттєзвалище для твердих побутових відходів. Відтак, місцеві мешканці змушені викидати сміття у необлаштовані місця, в результаті чого з’явилося несанкціоноване смітєзвалище, де відбувається забруднення грунту та поверхневих вод.

За інформацією заявниці, якість води стала непридатною до вживання.  

З метою розв’язання цієї ситуації представник Омбудсмана направив звернення Негруб Л.П. до Держекоінспекції України.

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України,  комісія відповідно до покладених на неї завдань, розглянула питання щодо стихійного сміттєзвалища в Опішнянській територіальній громаді та ухвалила рішення про його усунення.  Ліквідацію сміттєзвалища та рекультивацію земельної ділянки покладено на орган місцевого самоврядування. Окрім того, заплановано виїзд комісії до смт Опішня, де фахівці проведуть огляд сміттєзвалищ. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці