Інспекцією виявлено незаконний вилов риби у Черкасах

Днями працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу на підставі наказу №06-25/53 від 06.12.2023 «Про здійснення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень», спільно з інспекторами роти з обслуговування водних обʼєктів Управління патрульної поліції в Черкаській області, відпрацьовуючи територію Кременчуцького водосховища на р. Дніпро в м. Черкаси було виявлено двох осіб, які здійснювали лов риби на спінінг методом багріння. Порушникам вдалося добути біоресурси наступних видів: плоскирка – 56 шт., лящ – 2 шт., плітка – 1 шт., чехоня – 1шт. На правопорушників було складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Заборонені знаряддя лову та рибу вилучено працівниками поліції. Сума збитків завданих державі становить 94027 грн.


   Інспекція застерігає, використання заборонених знарядь лову карається адміністративною відповідальністю за ч. 4 ст. 85 КУпАП та кримінальною відповідальністю за ст. 249 ККУ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці