На Полтавщині державні інспектори проводять рейдові заходи по виявленню незаконних рубок і продажу хвойних дерев

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок зелених насаджень, а також дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі і реалізації хвойних насаджень працівники Держекоінспекції Центрального округу спільно з представниками Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства й громадськими інспекторами провели рейдові заходи в спеціалізованих місцях продажу новорічних дерев у Полтаві.


Зокрема, 15 грудня 2023 року в обласному центрі було виявлено два порушення під час реалізації хвойних дерев. Інспектори склали адмінпротоколи на порушників за ч.1 статті 88-1 КУпАП, внаслідок чого їм доведеться сплатити штраф у розмірі від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів.


 Нагадуємо, згідно чинного законодавства ялинки та сосни мають бути чиповані, або  мати етикетку з інформацією про походження хвойного дерева.


         У Полтавській та Черкаській областях заходи з виявлення правопорушників проводитимуться в місцях продажу ялинок та сосен впродовж усього періоду новорічних свят


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці