У Котельві фахівці Держекоінспекції провели профілактично-роз’яснювальну роботу щодо заготівлі та продажу хвойних насаджень

18 грудня 2023 року працівники Державної екологічної інспекції спільно з представники Котелевської селищної комісії з обстежень зелених насаджень провели рейдовий захід, щоб запобігти порушенням природоохоронного законодавства при заготівлі та продажу ялинок.

Члени групи відвідали місця реалізації хвойних дерев, перевірили наявність усіх відповідних документів та провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед підприємців та населення.

« Під час заходу ми особливу увагу приділяли документації, яку повинні мати підприємці, що здійснюють продаж новорічних дерев: товарно-транспортну накладну, накладну з лісництва, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю, електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства. Порушень не виявили. Крім того, ми обстежили аварійні насадження, які знаходяться в комунальній власності  громади та потребують вирубки»,- повідомила державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекці Центрального округу Людмила Кузенко.

Інспекція нагадує, за незаконну вирубку та продаж нелегальних ялинок передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці