Розпочато перевірки суб’єктів господарювання, які впливають на екологічний стан річки Рось

Питання порятунку річки Рось вже не перший рік є надзвичайно актуальним, в тому числі і для Черкаської області.

Громадянином В. Ковтуном 18 грудня 2022 року подано та зареєстровано на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України електронну петицію «Про розробку та здійснення проекту щодо порятунку
р. Рось з подальшим використанням його для відновлення водності всіх рік України та їх приток – малих річок». Наразі зазначену петицію підтримали 25 тисяч громадян.

Враховуючи зазначене, Президентом України доручено Уряду опрацювати порушені в петиції питання. Тому Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України створено Міжвідомчу робочу групу з розроблення плану дій щодо оздоровлення та відновлення річки Рось, басейн якої знаходиться в межах Київської, Вінницької, Житомирської та Черкаської областей.

В рамках реалізації заходів з покращення екологічного та гідрологічного стану річки Рось, та враховуючи звернення голови Всеукраїнської екологічної ліги Тимочко Т.В., Державною екологічною інспекцією Центрального округу розпочато та буде проведено 9 перевірок суб’єктів господарювання, які можуть мати вплив на басейн річки Рось.

Про результати проведення перевірок буде поінформовано додатково, після завершення здійснення заходів державного нагляду (контролю).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці