Державні інспектори склали 17 протоколів на порушників правил рибальства поблизу Канівської ГЕС

Схили Канівської ГЕС – популярне місце для риболовлі серед місцевих жителів. Сюди також приїздять рибалки із сусідніх областей, щоб порибалити та відпочити. Місце, де перебуває і збивається багато різноманітної риби перед ГЕС, особливо такої цінної як судак, але, Правилами любительського та спортивного рибальства заборонено ловити рибу на відстані 2 км вниз від греблі Канівської ГЕС!!! Основна причина - це підняття з дна кормової бази внаслідок падіння води з ГЕС, коли харчується “мирна” риба, така як плітка, синець та інша і зрозуміло, що на неї та на дрібних ракоподібних, личинок, черв’яків полюють хижаки, такі як судак, щука, чехоня. Тому,  саме в цьому місці вони стають легкою здобиччю браконьєрів, і саме тому Правилами рибальства вищезазначене  місце віднесене до заборонених!!!

            Відпрацьовуючи акваторію річки Дніпро неподалік Канівської ГЕС, працівниками Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу спільно з водним патрулем Управління патрульної поліції в Черкаській області  20 грудня 2023 року на «любителів водних живих ресурсів» складено 17 протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП (Порушення правил рибальства).

Наголошуємо, що відповідно до Наказу №700 від 19.09.2022 «Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства»  зазначено, що на відстані 2 км нижче від греблі Канівської ГЕС встановлена заборона ловлі риби, добування водних тварин протягом усього року!!!

     Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре закликає громадян не порушувати правила рибальства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці