На засіданні постійно діючої Комісії Полтавської ОДА розглянули питання забруднення земельних ділянок у смт Глобине

Заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Руслана Юрченко взяла участь у засіданні постійно діючої Комісії Полтавської обласної державної адміністрації з питань охорони довкілля, раціонального використання та відтворення природних ресурсів. Під час засідання розглянули питання щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним, про порушення вимог природоохоронного законодавства Філією „Глобинський цукровий завод” ТОВ „Цукорагропром”.

Держекоінспекцією Центрального округу надано перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю пальним, під час перевірок яких виявлено відсутність висновку з оцінки впливу на довкілля та/або дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Крім того, заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Руслана Юрченко розповіла про стан виконання доручень, даних на попередніх засіданнях Комісії.

Зокрема, 18 грудня 2023 року фахівцями Державної екологічної інспекції Центрального округу було здійснено виїзд до міста Глобине Полтавської області з метою перевірки факту завдання шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок діяльності цукрового заводу.

За результатами виїзду встановлено, що за адресою – вул. Незалежності (Ударників) зі сторони городів місцевих мешканців знаходяться кагатні поля цукрового заводу, на території яких розміщені купи бурякових відходів, подекуди – близько до домоволодінь, серед яких наявні розливи рідини жовтуватого кольору з неприємним запахом, переважно у твердому стані. Встановлено, що внаслідок танення вказана рідина потрапляє на приватні земельні ділянки та домогосподарства громадян, зафіксовано візуальні ознаки забруднення ґрунтів. Про вказану подію Інспекція повідомила правоохоронні органи для вжиття заходів в межах чинного законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці