Робочу нараду з представниками Карлівської територіальної громади провів начальник Держекоінспекції Центрального округу Ігор Горжій

У вівторок, 16 січня 2024року, начальник Держекоінспекції  Центрального округу Ігор Горжій відвідав місто Карлівка, де зустрівся з т.в.о. Карлівського міського голови, секретарем Карлівської міської ради Сергієм Бобрицьким, начальником державного архітектурно-будівельного контролю Наталією Швець та головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та благоустрою Наталією Ігнатенко.

Мета заходу – інформування представників органів місцевого самоврядування та громади щодо функціонування веб-ресурсу ЕкоЗагроза, розробленого Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України.

«В застосунку можна дізнатись достовірну інформацію про стан довкілля у кожному регіоні та повідомити про всі виявлені факти екологічних злочинів. Для цього заявнику необхідно пройти авторизацію та оформити електронне звернення. Постановою Кабінету Міністрів України № 783 від 28.07.2023 затверджено порядок реагування на них з боку Держекоінспекції та обласних державних адміеістрацій»,- повідомив очільник Держекоінспекції Центрального округу Ігор Горжій. Він наголосив, що спеціалісти Держекоінспекції постійно надають і надалі надаватимуть  консультативну допомогу у будь яких питаннях, що стосуються захисту довкілля.

Під час наради було заслухано доповідь представників Карлівської громади щодо стану справ  та екологічних проблем, з якими вони стикнулися у процесі роботи.

За результатами наради, т.в.о. Карлівського міського голови Сергій Бобрицький пообіцяв проінформувати громаду про роботу веб-ресурсу та мобільного додатку ЕкоЗагроза та посилити співпрацю з Держекоінспекцією для захисту та збереження довкілля. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці