Ігор Горжій провів нараду з головами Машівської та Михайлівської ТГ

Начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігор Горжій провів нараду з головою Машівської селищної ради Сергієм Сидоренком та головою Михайлівської сільської ради Миколою Коляндрою.

Під час зустрічі обговорили питання щодо роботи веб-ресурсу ЕкоЗагроза та порядок внесення до нього електронних звернень від громадян, які стали свідками екологічного злочину.

«На підставі електронних звернень, отриманих через «ЕкоЗагрозу», фахівці Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів здійснюють фіксацію фактів екологічних порушень, займаються обстеженням місць подій, складають акти огляду територій та проводять розрахунки збитків»,- зазначив Ігор Горжій. За його словами, матеріали, отримані вищезазначеними державними органами можуть слугувати доказами для визначення ступеня забруднення довкілля, кваліфікації вчиненого злочину, обчисленню шкоди екологічних злочинів, встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб, а також стягнення репарацій з рф.

Головний спеціаліст Держекоінспекції Центрального округу Наталія Чут розповіла присутнім про аспекти подання та обробки електронних звернень, та ознайомила їх з інтерактивною мапою ЕкоЗагрози, на якій міститься достовірна інформація про стан довкілля, зафіксовані дані моніторингових систем щодо рівня радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз, спричинених внаслідок російської агресії. Веб-ресурс і додаток ЕкоЗагроза розроблені Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та партнерів.

За результатами наради, голова Машівської селищної ради Сергій Сидоренко та голова Михайлівської сільської ради Микола Коляндра пообіцяли продовжити тісну співпрацю з Держекоінспекцією та  проінформувати громади про те, куди можна скаржитися громадянам на екологічні злочини, виявлені на території Машівської та Михайлівської ТГ.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці