Проведено зустріч з представниками Щербанівської громади

Відбулася робоча зустріч начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу  Ігоря Горжія із головою Щербанівської ТГ Ігорем Проциком та представниками органів місцевого самоврядування.

Серед основних питань, що обговорювали – направлення електронних звернень громадян через довкіллєвий ресурс ЕкоЗагроза та порядок реагування на них з боку Держекоінспекції.

«ЕкоЗагроза –  застосунок, де зафіксована офіційна перевірена інформація моніторингових систем щодо якості повітря та рівня радіаційного забруднення по всій Україні. Саме на цьому сервісі  розміщена інформація про екологічні загрози проти природи. Направити електронне звернення до ЕкоЗагрози може кожен, хто володіє інформацією про факти екологічних злочинів проти довкілля»,- повідомив Ігор Горжій. Він наголосив, такий сервіс дозволяє формувати повний відкритий Публічний реєстр збитків довкіллю, дані з якого будуть передані до Міжнародного реєстру збитків, завданих внаслідок російської агресії проти України.

В ході робочої наради заслухали головного спеціаліста відділу організаційно-аналітичної діяльності, взаємодії з громадськістю та ЗМІ, документування та контролю, забезпечення діяльності Наталію Чут, яка більш детально розповіла про роботу веб-ресурсу ЕкоЗагроза та повідомила про алгоритм дій при направленні електронних звернень через зазначений сервіс.

Підсумовуючи обговорені питання, начальник Держекоінспекції Центрального округу Ігор Горжій наголосив на посиленні співпраці з громадськими інспекторами, які відіграють чималу роль в охороні навколишнього природного середовища,  та продовженні тісної співпраці з громадами щодо екологічних питань.

Голова Щербанівської громади Ігор Процик доручив керівникам підрозділів провести інформування громади щодо функціонування електронного сервісу ЕкоЗагроза.

Нагадаємо, ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, розроблений за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, стандартизована форма для автоматичного збору та фіксації інформації про екологічні загрози в режимі реального часу, з географічною прив’язкою до місцевості.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці