Інспекція стягнула з Комунального підприємства «Сяйво» близько мільйона гривень

Рішенням Господарського суду Полтавської області за позовом Державної екологічної інспекції Центрального округу (надалі - Інспекція) стягнуто кошти в сумі 892 тисячі 491 грн 56коп з  Комунального підприємства «Сяйво».

Довідка. В 2021 році Інспекцією проведено планову перевірку та на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 07.09.2021 №39200/1/-21 позапланову перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством «Сяйво» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області. За результатами перевірки Інспекцією встановлено факт забору води з підземних водних свердловин за відсутності спеціального дозволу на користування надрами (підземними водами), що є порушенням ст. 16,  ст.19, ст.21 та  ст.23 Кодексу України про надра.  Крім того,  встановлено факт забору води із водних свердловин, які експлуатуються КП «Сяйво» без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням ст.44 та ст. 49 Водного кодексу України.

Фахівцями Держекоінспекції було розраховано шкоду завдану державі на загальну суму 892 491,56 грн.

Інспекція передала матеріали до Полтавської обласної прокуратури для представництва інтересів держави в суді.

За вказані порушення посадові особи підприємства були притягнуті до адміністративної відповідальності.

За рішенням Господарського суду Полтавської області Комунальним підприємством «Сяйво» 5 січня 2024 року збитки були сплачені у повному обсязі. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці