В Лубенському районі рибалкам нагадали правила зимового рибальства

18 січня 2024 року інспекторами Держекоінспекції Центрального округу проведено профілактичні бесіди з рибалками на річці Сула, поблизу населених пунктів Тарасівка, Гаївка, Чутівка, Кукоби Лубенського району Полтавської області.

Під час заходу любителів порибалити проінформували, що риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку. Крім того, необхідно пам’ятати, що в осінньо-зимовий період (від льодоставу до скресання криги) забороняється використання знарядь лову, оснащених гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм. Водночас протягом усього року забороняється використання одинарних з’єднаних між собою, подвійних і потрійних гачків без блешні, природної або штучної принади, та здійснення рибальства у спосіб багріння.

      При цьому під час риболовлі рибалки повинні мати при собі засоби для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів.
    Так, добова норма вилову риби становить 3 кг + одна особина, розмір якої перевищує мінімально дозволений для вилову.
      Зокрема, у внутрішніх водоймах мінімальні розміри водних біоресурсів, які дозволені до вилову, такі:
 - щука – 50 см;
 - судак – 42 см;
 - лящ, сазан (короп) – 35 см у дніпровських водосховищах, 30 см – в інших внутрішніх водних об’єктах;
 - білизна – 30 см;
 - синець – 22 см;
 - плітка – 18 см у дніпровських водосховищах, в інших внутрішніх водних об’єктах – без розмірних обмежень.

Під час проведення природоохоронного заходу на водоймах у Лубенському районі було виявлено та вилучено 8 безгосподарських заборонених сіткових знарядь лову.  Водні живі біоресурси, які знаходились в них, повернуті до водойми.

Звертаємо увагу, для того, щоб повноцінно насолоджуватися улюбленим хобі, необхідно дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства. Подібні природоохоронні заходи триватимуть й на інших водоймах Полтавської та Черкаської областей. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці