В Держекоінспекції Центрального округу провели робочу нараду

29 січня 2024 року в Державній екологічній інспекції Центрального округу відбулася робоча нарада за участю керівника, заступників, начальників структурних підрозділів та головних спеціалістів. В онлайн-форматі до засідання приєдналися колеги з Черкаської області.

На початку наради начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігор Горжій подякував колективу за роботу у 2023 р. та проінформував про аспекти діяльності у 2024  році.

«Під час розширеної наради у Хмельницькому, що відбулася 24 січня 2024 року,  Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України  Руслан Стрілець доручив Держекоінспекції та її територіальним та міжрегіональним органам забезпечити контроль за веденням претензійно-позовної роботи, своєчасно пред’являти претензії за розрахованими збитками та вживати всіх заходів для їх стягнення»,- повідомив І. Горжій.  За його словами, Міністр наголосив на посиленні роз’яснювальної роботи  серед населення з питання алгоритму роботи в застосунку «ЕкоЗагроза».

Під час наради заслухали звіт про роботу фахівців Управлінь державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській та Полтавській областях. Працівники відділу правового забезпечення доповіли про підсумки претензійно-позовної роботи.

Крім того, обговорили низку питань, серед яких: результати звірки матеріалів з правоохоронними органами, дотримання термінів декларування та спецперевірки працівників.

В ході наради узгодили виробничі питання, які виникають під час роботи  відділу інструментально - лабораторного контролю.

Підсумовуючи обговорені питання, начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігор Горжій акцентував увагу на проведенні планових перевірок органів місцевого самоврядування щодо додержання вимог природоохоронного законодавства та підкреслив найважливіші завдання в роботі Інспекції. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці