Інспектори Центрального округу проводять перевірки за фактами звернень громадян, які надходять через ЕкоЗагрозу

Від початку функціонування вебресурсу ЕкоЗагроза до Державної екологічної інспекції Центрального округу надійшло 15 електронних звернень громадян про факти порушення природоохоронного законодавства. З них – 14 фактів зафіксовано на території Полтавської області, 1 – на території Черкащини.

Найчастіше повідомляють про: 

  • погіршення якості повітря та води через роботу промислових підприємств;
  • забруднення річок промисловими стоками;
  • виявлення стихійних сміттєзвалищ;
  • вирубка зелених насаджень.

         Зокрема, 30 січня 2024 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу здійснено черговий виїзд та відібрано проби ґрунтів за одним з таких звернень.

У січні поточного року Інспекція отримала низку електронних звернень щодо розміщення несанкціонованих сміттєзвалищ на Полтавщині. За даними фактами Інспекцією проводяться перевірки.

Нагадаємо, у липні 2023 року Уряд надав офіційний статус довкіллєвому ресурсу ЕкоЗагроза та затвердив порядок реагування Державною екологічною інспекцією України на звернення, які надходять через сервіс. Така платформа пришвидшує процедуру оформлення документів для виходу на перевірки та сприяє оперативному внесенню даних у систему.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці