Роботу сервісу ЕкоЗагроза обговорили на нараді у Черкаській ОВА

30 січня 2024 року відбулася робоча нарада заступника голови Черкаської ОВА Олександра Турченяка, начальника управління екології та природних ресурсів Черкаської ОВА Віталія Петрова та Першого заступника начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергія Поліщука.

Під час наради розглянули питання охорони навколишнього природного середовища Черкаської області й співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування в умовах воєнного стану.

Особливу увагу приділено виконанню вимог протоколу розширеної наради Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця та т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігоря Зубовича щодо посилення роботи на підконтрольних територіях з  використанням у своїй діяльності застосунку «Екозагроза».

 Даний вебресурс, який  розроблений Міндовкіллям дозволяє дізнатися достовірну інформацію про стан довкілля у кожному регіоні та повідомити про всі виявленні факти екологічних злочинів. На підставі електронних звернень, отриманих через вебресурс «ЕкоЗагроза» фахівці Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів здійснюватимуть фіксацію фактів екологічних правопорушень, займатимуться обстеженням місць подій, складатимуть акти огляду територій, проводитимуть розрахунки збитків тощо.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці