Начальник Держекоінспекції Центрального округу Ігор Горжій зустрівся з головою Полтавської облради Олександром Біленьким

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький провів робочу нараду з начальником Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігорем Горжієм.

Ключові теми - стан довкілля на Полтавщині та функціонування й використання в роботі вебресурсу та мобільного додатку «ЕкоЗагроза».

Обговорили основні завдання та виклики в діяльності Держекоінспекції щодо охорони довкілля.

Також предметом обговорення були питання, пов'язані із стихийными несанкціонованими сміттєзвалищами на території області.

Відбулася презентація ЕкоЗагрози, у якій начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігор Горжій повідомив про опрацювання електронних звернень, які надходять через застосунок ЕкоЗагроза.

«ЕкоЗагроза - офіційний інформаційний ресурс та мобільний додаток Міндовкілля, що дозволяє в реальному часі отримувати достовірну інформацію про стан довкілля в умовах збройної агресії. Така платформа пришвидшує процедуру фіксації порушень та екологічних злочинів»,- повідомив Ігор Горжій.

За результатами робочої зустрічі, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький пообіцяв до наради з керівниками органів місцевого самоврядування включити в порядок денний питання інформатизації територіальних громад про роботу вебресурсу ЕкоЗагроза. Посадовці домовилися про тісну співпрацю у сфері захисту довкілля.

Подібні методичні наради відбуватимуться і надалі в різних форматах для того, щоб громадяни були більш обізнані з процедурою подання електронних звернень через застосунок ЕкоЗагроза.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці