Інспекція інформує: у Звенигородській РВА відбулася нарада з питань функціонування вебресурсу ЕкоЗагроза

5 лютого  2024 року у Звенигородській районній військовій адміністрації відбулася нарада,  присвячена питанням функціонування електронного сервісу – «ЕкоЗагроза». Організатор зустрічі - перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук. В нараді взяли участь начальник Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, голова Водяницької територіальної громади Руслан Каюк, голова Катеринопільської територіальної громади Володимир Коваленко, голова Ватутінської територіальної громади Олександр Заборовець, заступник сільського голови Селищенської територіальної громади Антоніна Дем’яненко, заступник міського голови Звенигородської ОТГ з виконавчої роботи Сергій Щербина, юрист Шевченківської СТГ Таліла Шеремет та державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища  Центрального округу Павло Лещенко.

Основною темою наради стала діяльність вебресурсу «ЕкоЗагроза»  та ефективна взаємодія громадян, органів місцевого самоврядування та Державної екологічної інспекції Центрального округу. Головну увагу зосередили на координації дій у забезпеченні безпеки довкілля та дотриманні природоохоронного законодавства.

Сергій Поліщук поділився деталями щодо процедури внесення електронних звернень від громадян до вебресурсу «ЕкоЗагроза», які стали свідками порушень природоохоронного законодавства. Він зазначив, що цей сервіс є стандартизованою формою для автоматичного збору та фіксації інформації про екологічні загрози в режимі реального часу. Платформа містить географічну прив’язку до місцевості та інформацію від моніторингових систем про стан довкілля, рівень радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз.

Головна мета наради -  не лише інформування громадськості, а й зміцнення співпраці між різними рівнями влади та громадянами. Заходи, обговорені на нараді, спрямовані на створення єдиної системи реагування на екологічні проблеми, а також підвищення важливості дотримання екологічних стандартів в регіоні. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці