Відбулася нарада з питань підтоплення селища Сем’янівка на Полтавщині

Начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу Ігор Горжій та заступник начальника Руслана Юрченко взяли участь у терміновій робочій нараді, що відбулася 13 лютого 2024 року у приміщенні Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області. У робочій зустрічі взяли участь фахівці Офісу на чолі з начальником Олександром Монастирським та представники Департаменту екології і природних ресурсів Полтавської ОВА, Полтавської міської ради, Сем’янівського старостинського округу Полтавської міської територіальної громади, Полтавського обласного центру з гідрометеорології, ТОВ «Гілроенергоресурсу» та Головного управління ДСНС України у Полтавській області .

Головну увагу приділили питанням підтоплення селища Сем’янівка Полтавської міської територіальної громади Полтавського району.

Фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області доповіли про результатами попередньо проведених обстежень, згідно яких органам місцевого самоврядування було рекомендовано вжити заходи щодо створення організованої системи водовідведення та водозниження  з території населеного пункту Сем’янівка. За результатами проведеної роботи виявлено, що на території селища відсутнє централізоване водовідведення поверхневих вод.

Крім того, під час наради присутні обговорили проблемні питання про затоплення погребів у домогосподарствах, які знаходяться у населених пунктах Вакуленці, Лісок, Їжаківка та Нижні Млини,  та обмінялися думками щодо важливих наслідків зниження рівня води у річці Ворскла.

За результатами наради, учасники обмінялися думками про причини виникнення підтоплення та  погодили низку кроків для вирішення цієї проблеми.  Зокрема, в першу чергу необхідно розчистити водотік, що протікає територією селища Сем’янівка та організувати систему водовідведення та водозниження, відповідно до проектно-кошторисної документації. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці