Відбулась робоча зустріч з керівником Шполянської міської територіальної громади Олегом Кошовим

22 лютого 2024 року відбулась нарада першого заступника начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергія Поліщука з в.о. міського голови Шполянської МТГ Олегом Кошовим.

Головною метою наради стала діяльність вебресурсу «ЕкоЗагроза» та ефективна взаємодія громадян, органів місцевого самоврядування та Державної екологічної інспекції Центрального округу.

Під час робочої зустрічі Сергій Поліщук презентував застосунок "ЕкоЗагроза" та покроково розповів про те, як відбувається процедура внесення електронних звернень від громадян, які стали свідками порушення природоохоронного законодавства. Також на платформі можна отримати інформацію про стан повітря, води, грунту та радіаційного фону.

«Основна функція ЕкоЗагрози» - фіксація порушень. Кожен охочий може подати  інформацію, розмістити у заявці фото чи відео виявленого порушення, вказати геолокацію для можливості швидшого реагування, а потім  моніторити стан розгляду зверненняв «Особистому кабінеті»»,- зазначив перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук.

В.о. міського голови Шполянської МТГ Олег Кошовий подякував за презентацію платформи та акцентував увагу на важливості отриманої інформації про функціонування вебресурсу «ЕкоЗагроза».

В результаті робочої зустрічі керівниками узгоджено шляхи подальшої взаємодії у питаннях охорони довкілля.

Інформування громад на території Центрального округу сприяє підвищенню активності громадян в питаннях захисту навколишнього природного середовища. Такі робочі зустрічі спрямовані на створення єдиної системи реагування на екологічні проблеми.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці