Ігор ЗУБОВИЧ провів нараду з колективом Державної екологічної інспекції Центрального округу

В Державній екологічній інспекції Центрального округу відбулася робоча нарада під головуванням т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігоря ЗУБОВИЧА.

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів Державної екологічної інспекції України та колектив Державної екологічної інспекції Центрального округу.

         На нараді обговорено важливі актуальні питання:

- щодо вжитих заходів у сфері управління відходами Держекоінспекцією Центрального округу на території Полтавської області;

- щодо вжитих заходів відносно підприємств-забруднювачів поверхневих водних об’єктів Полтавської області.

Ігор ЗУБОВИЧ наголосив на проблемних питаннях та посиленні контролю щодо  експлуатації полігонів та сміттєзвалищ, в тому числі й ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. Адже регулювання роботи полігонів та сміттєзвалищ в Україні за європейськими стандартами є частиною реформи управління відходами, яка наразі проводиться в державі.

«Ми хочемо, щоб було чисто в Україні! Таку позицію має і Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, і Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан СТРІЛЕЦЬ»,- наголосив т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор ЗУБОВИЧ.

Очільник Державної екологічної інспекції України акцентував увагу на питаннях фіксації обрахунку шкоди довкіллю внаслідок збройної агресії та опрацюванні електронних звернень, що надходять через вебресурс ЕкоЗагроза. 

Крім того, на нараді увагу присутніх було зосереджено на  боротьбі з браконьєрством на об’єктах природно-заповідного фонду у Полтавській області.

На завершення робочої наради т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор ЗУБОВИЧ дав низку доручень керівництву Державної екологічної інспекції Центрального округу для виконання в межах повноважень. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці