Зафіксовано факт незаконного продажу водних біоресурсів

28 березня 2024 року інспектори Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області Державної екологічної інспекції Центрального округу здійснили перевірку потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у м. Кременчук. В ході проведення рейдових заходів у рибному павільйоні на території місцевого центрального ринку державні інспектори виявили факти порушення реалізації риби без документів, які б підтверджували законність її вилову.


Так, рейдова група зафіксувала збут свіжої риби виду щука у кількості 18 шт. При перевірці реалізатор не змогла надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів. На порушницю складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

З 15 лютого по 31 березня 2024 року в Україні діє заборона на вилов щуки звичайної. Цей вид прісноводних хижаків заборонили виловлювати заради успішного відновлення їх популяції.

Щука – одна з небагатьох риб в українських водоймах, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів.

Державна екологічна інспекція Центрального округу нагадує, вилов цієї риби  під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ст. 85 КУпАП. За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці