Державною екологічною інспекцією Центрального округу постійно здійснюється контроль за станом води Кременчуцького водосховища

Черкаським обласним центром з гідрометеорології надіслано попередження про небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах Черкаської області, а саме: внаслідок скидів води з Канівського водосховища, у зв’язку з проходженням весняного водопілля, у верхній частині Кременчуцького водосховища можливі різкі коливання рівнів води з досягненням відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій у Черкаській області ( І рівень небезпеки – жовтий).

На Державну екологічну інспекцію Центрального округу покладено здійснення постійного контролю за водогосподарською ситуацією у басейні річки Дніпро.

В межах спостережень за січень-березень відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Центрального округу проведено відбори проб поверхневої води Кременчуцького водосховища.

Основні гідрохімічні показники складу води Кременчуцького водосховища відповідають нормам ГДК (гранично допустима концентрація), вміст розчиненого у воді кисню знаходився в межах норми, крім перевищення ГДК по залізу загальному в 4 рази та ХСК (хімічного споживання кисню) в 1.3 рази в пробах відібраних у березні.

Зважаючи, що проходження весняного водопілля триває, Державною екологічною інспекцією Центрального округу постійно здійснюється контроль за станом води Кременчуцького водосховища. У разі погіршення показників складу води та з метою забезпечення екологічної безпеки на території Черкаської області інформацію буде надано додатково. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці