Ліквідація несанкціонованого сміттєзвалища на Черкащині

     До вебресурсу ЕкоЗагрози надійшло звернення від 08.03.2024 № 001246 гр. Литивиненка О.В. щодо розміщення несанкціонованого сміттєзвалища за координатами 49.55978,31.6622867, (Черкаський район, с. Тубільці).


     Спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу здійснено виїзд на місце та встановлено, що факти викладені у звернені гр. Литвиненка О.В. підтвердились, а саме, в с. Тубільці Черкаського району (Мошнівська ТГ) знаходиться звалище відходів.  Крім того, неподалік несанкціонованого сміттєзвалища знаходилось звалище інших відходів.


         Згідно ст. 26 Закону України «Про управління відходами», ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення питання щодо організації управління побутовими відходами, забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів та здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування.

     Враховуючи вищевикладене, Державною екологічною інспекцією Центрального округу  направлено лист до Мошнівської територіальної громади щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

     Листом виконавчого комітету Мошнівської сільської ради від 27.03.2024 № 44/09-13 повідомлено Державну екологічну інспекцію Центрального округу, що стихійні сміттєзвалища у межах Мошнівської сільської територіальної громади за зазначеними координатами були ліквідовані.


Фото з вебресурсу ЕкоЗагроза 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці