Тарас Курінний взяв участь у засіданні постійно діючої комісії Полтавської обласної державної адміністрації з питань охорони довкілля, раціонального використання та відтворення природних ресурсів

На засіданні, що відбулось 08 квітня, розглянули питання проведення операції «Нерест-2024» та видобування корисних копалин місцевого значення.

Полтавським рибоохоронним патрулем розроблено і затверджено Плани спільних заходів у 2024 році по охороні рибних запасів та боротьбі з браконьєрством на підконтрольних водоймах, співвиконавцями яких є ГУ Національної поліції в Полтавській області, ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, Державна екологічна інспекція Центрального округу, НПП «Нижньосульський», РЛП «Нижньоворсклянський».

Планується виконати спільне патрулювання на рибогосподарських водоймах, відпрацювати ринки та інші місця незаконного збуту й придбання водних біоресурсів у браконьєрів, на рибопромислових дільницях, рибоприймальних пунктах та інших місцях, проведення чергування в нічний час із метою виявлення фактів перевезення незаконно виловлених водних біоресурсів в районах інтенсивного рибальства, вжиття заходів щодо притягнення до адміністративної й кримінальної відповідальності порушників.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів С. Олейніков повідомив про розміщення на території області 14 родовищ будівельного піску. Спеціальні дозволи на користування надрами на території області мають 28 суб’єктів господарювання, проте не у всіх наявні дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та пройдена процедура оцінки впливу на довкілля.

Також на комісії розглянули питання, що набули суспільного резонансу, а саме: потрапляння нечистот у Пушкарівські ставки Полтави, розорювання земельних ділянок річки Оріль, питання ведення мисливського господарства Кременчуцьким ГМРП, тощо.

За результатами засідання Комісії надано відповідні доручення та рекомендації.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці