Розпочато операцію НЕРЕСТ - 2024

Державна екологічна інспекція Центрального округу разом із правоохоронними органами та громадськими організаціями посилює заходи державного нагляду (контролю) в нерестовий період 2024 року.

На Кременчуцькому водосховищі р. Дніпро та на території Сулинського заказника загальнодержавного значення на р. Сула 08 - 09.04.2024 року в виявлено та знято з води 24 мисинових сітки загальною довжиною 1,3 кілометри із рибою. Складено акти вилучення безхозного майна на сітки, що підлягають знищенню. Сто п’ятдесят кілограмів риби здано на переробку, жива риба у кількості 115 особин випущена в річку.

До адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства притягнуто 15 осіб, із них за статтею 85 частина 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення – 13, за статтею 85 частина 4 КУпАП – 1, статтею 91 КУпАП – 1, статтею 8811 КУпАП – 1.

Сума збитків, завданих державі в результаті незаконного вилову живих біоресурсів, становить 386 тисяч гривень.

Попереджаємо, що за порушення «Правил любительського та спортивного рибальства» та режиму об’єктів природно-заповідного фонду передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Крім того порушники будуть змушені відшкодувати шкоду завдану навколишньому природному середовищу.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці