Штучні квіти небезпечні для довкілля

Наближаються поминальні дні й у магазинах та на ринках з’явилося засилля пластикових атрибутів для цвинтаря. З метою забезпечення  екологічної  безпеки, захисту навколишнього  природного середовища та збереження  довкілля від забруднення Державна екологічна інспекція Центрального округу закликає громадян відмовитися від покладання штучних (пластикових) квітів до могил на кладовищах.

Нагадуємо, пластикові квіти для цвинтарів становлять серйозну загрозу навколишньому середовищу та здоров’ю людей. Їх заборонено спалювати, адже під час горіння пластик виділяє небезпечні для здоров’я людини речовини – фенол, формальдегід, оксиди азоту,  сірки та діоксини, які просочуються в ґрунт, розповсюджуються у воді та повітрі. Забруднення ґрунту діоксинами призводить до знищення майже всіх живих організмів, що мешкають в ньому, що призводить до повної втрати ґрунтом природних властивостей.

Крім того, штучні квіти не можна засипати землею, адже термін їх розкладу більше 100 років і ґрунт навколо забруднюється отруйними речовинами.

Замінити пластикові квіти можна багаторічними квітучими насадженнями, які не потребують особливого догляду, а також сухоцвітами, вінками з хвої чи букетом живих квітів.

Будьте відповідальними - утримайтеся від купівлі штучних квітів! Вшановуйте світлу пам’ять про померлих з турботою про довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці