Під Каневом виявлені численні порушення правил рибальства

Схили Канівської ГЕС – популярне місце для риболовлі серед місцевих жителів, місце, де перебуває і збивається багато різноманітної риби перед ГЕС, особливо такої цінної як судак.

Наголошуємо, що відповідно до Наказу «Про затвердження Правил любительського рибальства» зазначено, що на відстані 2 км нижче від греблі Канівської ГЕС встановлена заборона ловлі риби, добування водних тварин протягом усього року!!!

Основна причина – це підняття з дна кормової бази внаслідок падіння води з ГЕС, коли харчується “мирна” риба, така як плітка, синець та інша і зрозуміло, що на неї та на дрібних ракоподібних, личинок, черв’яків полюють хижаки, такі як судак, щука, чехоня та ін. Тому саме в цьому місці вони стають легкою здобиччю браконьєрів, і тому Правилами рибальства вказане місце віднесене до заборонених!!!


Так, лише за один день, 23.04.2024 року, працівниками Держекоінспекції Центрального округу спільно з працівниками БП ОП ГУНП в Черкаській області на «любителів риболовлі» складено 19 протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП (Порушення правил рибальства).

Крім того, повідомляємо, що Управлінням державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Черкаській області затверджено  та розміщено на сайті перелік меж нерестових ділянок на рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Черкаської області, на яких дозволено здійснення любительського лову водних біоресурсів на період весняно-літньої заборони.

Тому Державна екологічна інспекція Центрального округу вчергове закликає дотримуватися вимог природоохоронного законодавства.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці