Встановлено факт забруднення землі нечистотами

В ході проведення заходів щодо недопущення порушень вимог природоохоронного законодавства працівниками Держекоінспекції Центрального округу спільно з працівниками патрульної поліції РОВО УПП в Черкаській області 28 квітня 2024 року в адміністративних межах с. Придніпровське Золотоніського району виявлено факт зливу неочищених стічних вод з автомобіля в лісові захисні насадження, який належить одному з підприємств району.

Проведено відбір проб ґрунтів для визначення концентрації забруднюючих речовин та встановлення перевищення ГДК.

На місце події викликано слідчо - оперативну групу Золотоніського РВП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення.

Наголошуємо, що відповідно до статті 52 КУпАП «За псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення їх хімічними і радіоактивними речовинами, нафтою та нафтопродуктами, неочищеними стічними водами, виробничими та іншими відходами, а також невжитті заходів по боротьбі з бур’янами» передбачена адміністративна відповідальність яка полягає у адміністративному стягненні (штрафі) та тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 1360 грн., а на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн..

Крім того, відповідно до статті 239 ККУ передбачена кримінальна  відповідальність.

Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре закликає дотримуватися вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці