На Черкащині ліквідовано стихійне сміттєзвалище

Державна екологічна інспекція Центрального округу продовжує опрацьовувати електронні звернення, що надходять через вебресурс ЕкоЗагроза. Так, під час розгляду звернення  щодо розміщення несанкціонованого сміттєзвалища поблизу  села Городниця Уманського району було здійснено виїзне обстеження земельної ділянки за вказаними координатами.

Під час огляду факт розміщення твердих побутових відходів на площі 960 м2 підтверджено.

   Відповідно до ст. 26 Закону України «Про управління відходами», ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення питання щодо організації управління побутовими відходами, забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів та здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування. Відтак, на адресу Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області було направлено листа з вимогою вжити заходи реагування для приведення даної земельної ділянки в належний санітарний стан. 

На сьогодні дане сміттєзвалище повністю ліквідоване. Про це повідомила Ладижинська сільська рада. 

Наголошуємо, стихійні сміттєзвалища забруднюють довкілля та негативно впливають на здоров’я людини, адже вони, на відміну від полігонів, не  є спеціально обладнаними, тому продукти гниття і розпаду сміття потрапляють у ґрунт та воду.

Не створюйте стихійних сміттєзвалищ! Бережіть довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці