Проведено нараду з представниками Хорольської міської ради

   На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 14.06.2024 № 944, представниками Державної екологічної інспекції Центрального округу, спільно з представниками органу місцевого самоврядування  проведено огляд земельної ділянки в м. Хорол Лубенського  району Полтавської області.

   В ході огляду виявлено засмічення означеної земельної ділянки на площі 115 м2.

        На чолі з заступником начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Тарасом КУРІННИМ проведено нараду за участі  заступника міського голови Хорольської міської ради Валентина Місниченка, начальника відділу з питань комунальної власності ЖКГ та благоустрою виконавчого комітету Хорольської міської ради Яни Карманської, спеціаліста відділу з питань земельних відносин та екології Хорольської міської ради Аліни Краснюк.

Під час зустрічі обговорили питання щодо своєчасного виявлення та ліквідації несанкціонованих та стихійних сміттєзвалищ на території громади, а також щодо посилення просвітницької роботи серед населення в частині управління відходами.

Також обговорили питання щодо веб-ресурсу ЕкоЗагроза та порядок внесення до нього електронних звернень від громадян, які стали свідками екологічного злочину.

Спеціалісти Держекоінспекції Центрального округу  розповіли присутнім про аспекти подання та обробки електронних звернень, та ознайомили їх з інтерактивною мапою ЕкоЗагрози, на якій міститься достовірна інформація про стан довкілля, зафіксовані дані моніторингових систем щодо рівня радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз, спричинених внаслідок російської агресії. Веб-ресурс і додаток ЕкоЗагроза розроблені Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та партнерів.  

За результатами наради, заступник міського голови Хорольської міської ради Валентин Місниченко пообіцяв продовжити тісну співпрацю з Держекоінспекцією, посилити роботу серед населення громади щодо управління відходами та  проінформувати громаду про те, куди можна скаржитися громадянам на екологічні злочини, виявлені на території Хорольської ТГ. 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці