На вимогу Інспекції ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище у Полтавській області

До Державної екологічної інспекції Центрального округу через вебресурс ЕкоЗагроза надійшло звернення від громадянина про розміщення стихійного сміттєзвалища у селі Золотухи Лубенського району Полтавської області. Для перевірки зазначеної інформації та проведення обстеження (огляду) території за вказаними координатами на місце події виїхали державні інспектори. Факт засмічення земельної ділянки на площі 3000 м2  підтвердився.

З метою дотримання вимог законодавства у частині управління відходами фахівці Державної екологічної інспекції Центрального округу на адресу Оржицької селищної ради надіслала листа з вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації зазначеного несанкціонованого сміттєзвалища та приведення території у належний санітарний стан.

За повідомленням виконавчого комітету Оржицької селищної ради, була проведена робота з ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища, яке знаходилося на території населеного пункту Золотухи. Також проведено роз’яснювальну роботу з жителями Золотухинського старостинського округу щодо недопущення утворення сміттєзвалищ на території старостату, а також доведено до відома мешканців інформацію про відповідальність за дане порушення закону у сфері охорони навколишнього природного середовища.


Відповідно до вимог чинного законодавства забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів на території населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Розміщувати відходи дозволено лише у спеціально відведених для цього місцях, які не чинять негативного впливу на довкілля та здоров’я людей.

Державна екологічна інспекція продовжує опрацьовувати звернення, які надходять через платформу «ЕкоЗагроза».  

Нагадуємо,  це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, стандартизована форма для автоматичного збору та фіксації інформації про екологічні загрози в режимі реального часу, з географічною прив'язкою до місцевості.

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua

GooglePlay – завантажити додаток:https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

AppStore – завантажити додаток:https://apple.co/3P7pyJ8

Захистимо довкілля разом! Долучайтеся! Інформуйте про екологічні злочини! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці