Державна екологічна інспекція Центрального округу посилено контролює водні об’єкти області

Протягом останніх років на водоймах області, в акваторії Кременчуцького водосховища, заплавах та підвідних каналах в спекотний літній період спостерігається масове цвітіння синьо–зелених водоростей в товщі води. Це разом з замуленням русел річок і утворенням відшнурованих ділянок призводить до зниження вмісту розчиненого у воді кисню та, як наслідок, загибелі водних живих організмів.

Враховуючи значне підвищення температурного режиму води у водних об’єктах області, з метою попередження виникнення літньої задухи риби Державна екологічна інспекція Центрального округу посилено контролює водні об’єкти та здійснює лабораторний аналіз проб поверхневої води. Наразі ситуація контрольована, значних перевищень не виявлено.


Крім того, Інспекцією проведена координаційна робота та направлені листи на районні державні адміністрації, Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм
у Черкаській області, в яких наголошено на необхідності здійснення всіх необхідних заходів для недопущення погіршення умов існування та масової загибелі водних біоресурсів на підконтрольній території.

В свою чергу, у разі виявлення випадків замору риби чи інших водних біоресурсів, а також випадків забруднення водних об’єктів просимо негайно інформувати про вказані факти через додаток «ЕкоЗагроза» або звертатись до Державної екологічної інспекції Центрального округу: вул. Коцюбинського, 6, м. Полтава, 36039, тел./факс:(0532) 569318; тел.: (0472) 63-09-87.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці