На вимогу Інспекції ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище у Черкаській області

До Державної екологічної інспекції Центрального округу через вебресурс ЕкоЗагроза надійшло звернення від громадянина про розміщення стихійного сміттєзвалища у селі Щербинівка Золотоніського району Черкаської області. Для перевірки зазначеної інформації було здійснено виїзне обстеження земельної ділянки за вказаними координатами.

Під час огляду факт розміщення твердих побутових відходів на площі 2000 кв м підтверджено.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про управління відходами», ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення питання щодо організації управління побутовими відходами, забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів та здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування.

З метою дотримання вимог законодавства у частині управління відходами  на адресу Золотоніської міської ради було направлено листа з вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації зазначеного несанкціонованого сміттєзвалища та приведення території у належний санітарний стан.


За інформацією  Золотоніської міської ради, дане сміттєзвалище повністю ліквідоване.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці