Проведено комісійне обстеження полігону твердих побутових відходів у м. Карлівка на Полтавщині

       На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 04.07.2024 № 1099, в рамках розгляду звернення, представники Державної екологічної інспекції Центрального округу, спільно з представниками Карлівської міської ради та Карлівського ВУЖКГ проведено обстеження полігону твердих побутових відходів у м. Карлівці Полтавського району Полтавської області

Під час виконання доручення було проведено обстеження полігону твердих побутових відходів та обговорені питання, викладені у зверненні громадянина Білого Л. За результатами комісійного виїзду складено акт обстеження (в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства), направлені запити до Карлівської міської ради та Карлівського ВУЖКГ. Після отримання запитуваної інформації будуть вжиті відповідні заходи реагування.

Також обговорили питання щодо веб-ресурсу ЕкоЗагроза та порядок внесення до нього електронних звернень від громадян, які стали свідками екологічного злочину.

Спеціалісти Держекоінспекції Центрального округу  розповіли присутнім про аспекти подання та обробки електронних звернень, та ознайомили їх з інтерактивною мапою ЕкоЗагрози, на якій міститься достовірна інформація про стан довкілля, зафіксовані дані моніторингових систем щодо рівня радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз, спричинених внаслідок російської агресії. Веб-ресурс і додаток ЕкоЗагроза розроблені Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та партнерів. 

Також було підняте питання щодо своєчасного виявлення та ліквідацію несанкціонованих та стихійних сміттєзвалищ на території громади, а також щодо посилення просвітницької роботи серед населення в частині управління відходами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці