На Черкащині ліквідували низку несанкціонованих сміттєзвалищ на вимогу Інспекції

До Державної екологічної інспекції Центрального округу через вебресурс ЕкоЗагроза надійшло звернення від громадянина про розміщення стихійних сміттєзвалищ в населених пунктах: с. Орадівка, с. Вербувата, с. Пеніжкове, с. Христинівка, с. Кузьмина Гребля, с. Осітна, с. Талалаївка, с. Углуватка Христинівської міської територіальної громади Уманського району Черкаської області.

Для перевірки зазначеної інформації було здійснено виїзне обстеження земельних ділянок за вказаними координатами.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про управління відходами», ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення питання щодо організації управління побутовими відходами, забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів та здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування.

З метою дотримання вимог законодавства у частині управління відходами  на адресу Христинівської міської територіальної громади були направлені листи з вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації зазначених несанкціонованих сміттєзвалищ та приведення територій у належний санітарний стан.


За інформацією, наданою виконавчим комітетом Христинівської міської ради, станом на сьогодні, 17 липня 2024 року, вищезазначені несанкціоновані сміттєзвалища ліквідовані.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці